Fiecare dintre noi avem un potențial și nimeni nu știe care este potențialul său până când îl îndeplinește. Misiunea Profesională este împlinirea potențialului.

Ce înseamnă asta? Fiecare dintre noi avem o serie de talente, abilități, resurse interioare, avem ușurința de a face o anumită activitate, bucuria de a face o anumită activitate, suntem unici  și acesta este Darul nostru. Mai departe depinde de noi ce alegem să facem cu acest Dar. Putem să-l folosim, să ne transformăm darul în pasiune și să-l urmăm sau putem să-l ținem închis în interiorul nostru, să alegem să nu-l împărtășim cu lumea și astfel să-l irosim.

În acest concept, de Misiune Profesională avem cuvântul Misiune iar misiunea este o împuternicire dată cuiva să facă un anumit lucru. Asta înseamnă că este mai mult decât o alegere, este o responsabilitate pe care o avem, față de noi și față de ceilalți.

Să-ți urmezi Misiunea ta Profesională înseamnă să faci ceea ce iubești, înseamnă să fii prezent și implicat în activitatea ta, să-ți folosești darurile și abilitățile.

Misiunea Profesională presupune autocunoaștere – să afli care sunt activitățile care îți dau o stare de bucurie și pasiune și să le urmezi. Presupune curaj – să ai curajul să descoperi adevărul tău și să îl exprimi și deasemenea să ai curajul să urmezi drumul tău și nu cel pe care ți-l indică ceilalți.

De ce este important să-ți descoperi și să practici Misiunea ta Profesională?

Îți propun să plecăm de la premisa că cea mai prețioasă avuție a noastră este viața noastră. Iar viața noastră este formată din două componente esențiale pentru calitatea ei și anume – sănătatea și timpul.

Timpul pe care noi îl acordăm activității profesionale zilnic este de aprox 8-9 ore pe zi. Dacă activitatea noastră profesională nu ne dă o stare de bucurie, de sens, de implicare, apreciere, dacă nu simțim că munca noastră contează cu adevărat înseamnă că simțim opusul acestor stări, mai precis stres, frustrare, senzația că ne irosim timpul. Iar pe termen lung rezultatul este devastator pentru că stresul somatizează în boală (organele încep să nu mai funcționeze și apar stări de depresie).

Asta înseamnă că resursa noastră cea mai prețioasă este irosită. De ce să nu alegem varianta în care ne investim viața cu bucurie și înțelepciune?

Primul pas către a-ți descoperi și practica Misiunea ta Profesională este să-ți dorești acest lucru așa că îți propun să-ți stabilești intenția de a-ți descoperi și practica Misiunea ta Profesională.

 

Multă bucurie îți doresc!

I.L.