Sunt momente în viață în care îți propui obiective mărețe, ai vise  înalte și speranțe mari, și ele sunt cele care te fac să visezi cu ochii deschiși, care te fac să te trezești dimineața plin de entuziasm și idei creatoare, sunt cele care îți fac viața mai frumoasă – viziunea viitorului tău și viziunea ta  trăindu-ți visele.

Și câteodată în aceste momente toți cei care te înconjoară și îți sunt apropiați sunt și cei care nu cred în tine, care îți taie elanul și aripile, spunându-ți verde în față că « visezi la cai verzi pe pereți », că nu vei reuși niciodată să faci ceea ce îți dorești și că ar fi indicat să revii cu picioarele pe pământ și să îți vezi de ceea ce faci deja și să fii realist. Ei cred că îți fac un bine, că totuși ai nevoie de cineva care să îți indice drumul către realitate dar de fapt îți provoacă răni interioare dureroase, te împing în dezamăgire…și mai rău decât atât îți zdruncină încrederea în tine și te fac să te întrebi dacă nu cumva au dreptate. Și te tot întrebi dacă nu cumva au dreptate până într-o zi când ajungi să le dai dreptate, că na, ei sunt mulți, și au experiență și știi sigur că îți vor binele. Și uite așa le dai și tu dreptate….și nici tu nu mai crezi în tine.

Dar sunt situații în care te saturi să-ți tot spună alții că nu ai să reușești niciodată și că ceea ce ți-ai propus tu nu este realist, și nu vrei să-i mai auzi pentru că vocea ta interioară îți spune că poți! Și tu simți că poți și începi să crezi încet- încet că poți, și nu mai ai nevoie de confirmări din exterior. Și aripile încep să-ți crească. Și nu mai simți nevoia să le spui, să împărtășești cu ei visele tale prețioase pentru că știi ce îți vor spune. Și te hotărăști să acționezi și să faci ceea ce ți-ai propus fără să-ți pese de părerea celorlalți (indiferent de cât de apropiați îți sunt) …și culmea… REUȘEȘTI !!! Și toți sunt șocați, au rămas fără cuvinte, nu le vine să creadă ce ai realizat…nici acum…cand ai reușit. Și acesta este momentul în care zâmbești, te bucuri, și te feliciți pe tine că tu ai fost singurul care a crezut în tine atunci când nimeni altcineva nu a făcut-o. Și câteodată sau poate întotdeauna este suficient. Dacă tu crezi în tine este suficient !

Dar ce faci când tu nu crezi în tine… ?

Dar ce faci  când tu nu crezi în tine, indiferent de câte realizări ai la activ, indiferent de câte diplome ai obținut ca să îți demonstrezi că poți, indiferent de cât de mulți oameni îți spun asta… ? ce faci când toate aprecierile și rezultatele obținute nu pot să umple golul pe care tu îl ai în interior ? golul care îți spune mereu că nu ești suficient de bun, că nu meriți, că nu poti…

Ei bine, este un moment bun să începi să lucrezi tu cu tine, să-ți asumi responsabilitatea totală asupra gândurilor și credințelor limitative care te țin încătușat. Este momentul să schimbi toate credințele pe care le ai despre tine și să-ți construiești o mentalitate de învingător. Este momentul ca tu să începi să crezi în tine, pentru că dacă tu nu o faci…nimeni altcineva care crede în tine nu contează, rămâi cu golul interior și cu lipsa de credința în tine.

        Și credința în tine se construiește cu pași mici, cu voință și perseverență și nu este chiar atât de greu de obținut pe cât se spune. Este chiar un proces frumos care îți aduce bucurie în fiecare zi. Iar piatra de temelie este să începi să crezi că meriți. Să începi să crezi că meriți să realizezi tot ce ți-ai propus care să îți aducă bucurie și satisfacție. Și în acest proces devin foarte importanți cei care cred în noi, pentru că ei ne indică drumul corect, ne învață să ne acceptăm și să ne apreciem pentru ceea ce suntem și pentru ceea ce am realizat, sunt momente în care cei de lângă noi văd adevărata noastră valoare chiar dacă noi nu reușim să o vedem.

          În concluzie… când nimeni nu crede în tine – Crede Tu în tine! Iar atunci când tu nu crezi în tine – învață de la ceilalți  să crezi în tine pentru că Credința aceasta este singura posibilitate să reușești în ceea ce ți-ai propus!