Einstein, Newton, Van Gogh, Michelangelo, DaVinci, Thomas Edison, Mozart, Gaudi, Picasso, Coco Chanel.

Ce au acești oameni în comun?

Toți au fost creatori  recunoscuți la nivel mondial. Toți au fost fascinați până la obsesie de munca lor. Toți au lăsat o contribuție inestimabilă societății.

Doctori, avocați, tâmplari, vânzători, profesori, informaticieni, directori…Ce au toți în comun ? Toți au potențial de creație în cadrul joburilor pe care le au, pentru că toți pot aduce îmbunătățiri modului de lucru, toți pot găsi soluții noi și pot crea ceva nou.

 Starea de creație este o caracteristică fundamentală și definitorie a oamenilor. Lucian Blaga spunea :”DESTINUL OMULUI ESTE CREAȚIA „. 

Și ce avem toți în comun cu divinitatea dacă nu tocmai potențialul nostru de creație?

Starea de creație o avem toți la nivel de potențial, dar câți dintre noi folosesc acest potențial ?

Capacitatea ta creatoare este darul cel mai prețios pe care îl ai, este comoara ta ascunsă. Noi ne naștem cu toții creatori, și acest lucru se poate vedea foarte clar în perioada copilăriei, când copii se joacă și creează toată ziua, fiind cuprinși de o stare de entuziasm. Creația se manifestă în viața lor prin joacă.

Și dacă ar fi să facem o paralelă cu cerințele actuale, cu societatea actuală, al cărei scop este să standardizeze totul, să crească cât mai mult consumul, să transforme toate meseriile și profesiile în standarde…atunci noi cum ne mai putem manifestă potențialul de creator ?

 

 Ce este STAREA DE creația ?

Este starea în care inspirația are permisiunea noastră să facă ce vrea ea, fără să o judecăm, fără să încercăm să o îngrădim, fără să-i punem limite, câteodată fără chiar să o înțelegem.

Este starea în care libertatea este completată de imaginație și curiozitate.

 

Cum să intri în starea de creație?

Trăiește în prezent, uită condiționările trecutului, regulile, obiceiurile și credințele limitative. Nu mai accepta toate barierele impuse de societate. Fii liber !

Lasă curiozitatea să-ți ghideze drumul. Doar tu singur poți afla în ce să-ți manifești potențialul de creație.

Asumă-ți că ești unic, nu mai există nimeni ca tine și doar tu poți crea ceva ce nimeni altcineva nu poate, ceva care te definește pe tine și doar pe tine. Dar numai tu poți afla care este ACEL ceva.

 

Cum să îți asumi rolul de CREATOR ?

  1. În primul rând răspunde la următoarea întrebare : « Ce îți place cel mai mult să faci? «  (poate fi orice): hobby-uri, călătorit, mâncare, sporturi, pictură, muzică, haine, distracția, poate o parte a jobului tău). Care este activitatea pe care atunci când o faci ai impresia că te joci ?

Ce idee revine persistent și obsesiv în mintea ta ?

  1. Care este zona pasiunii tale care îți stârnește curiozitate ? Studiază și învață tot ce este cunoscut despre ceea ce îți place.  Ce îmbunătățiri crezi că poți să aduci în direcția respectivă ? Ce poți să aduci nou în domeniul care te pasionează ?
  2. Gândește-te la o modalitate prin care ai putea să îți transformi pasiunea într-un job. De exemplu dacă îți plac hainele gândește-te dacă ai putea să începi să creezi tu haine, sau poate ți-ar plăcea să oferi consultanță în modă, sau să ai propriul tău blog de modă. Dacă te fascinează materialele care sunt folosite pt fabricarea hainelor, explorează direcția asta, mergi in direcția curiozității.

Dacă îți place să călătorești gândește-te cum ar fi să fii trip advisor și să faci grupuri de călătorie, sau să îți faci un blog de călătorie.

  1. Muncește din pasiune și nu pentru bani. Dacă ai avea toți banii pe care ți-i dorești ce ai alege să faci ? Cum ți-ai petrece timpul ?
  2. Ce vrei să lași în urma ta ? Cum poate pasiunea ta să aducă o contribuție la societatea în care trăiești ?

Fă ceea ce iubești să faci ! Lasă-te condus de curiozitate, stabilește-ți un obiectiv măreț, din el va deriva motivația, vei deveni fascinat de munca ta. Petrece cât mai mult timp gândindu-te la ideile și viziuna ta. Muncește din pasiune și nu pentru bani ! Nu renunța niciodată ! Fii autentic !


Care este recompensa ?

 « I did it my way ! »….Să poți spune oricând “I did it my way!”…

 Ce poate fi mai satisfăcător decât să știi că ți-ai urmat propriul drum cu pasiune și curaj, că ți-ai înfruntat toate vocile din cap, toate fricile și toate criticile venite din exterior. Starea de bine și de împlinire vine din starea de creație. Farmecul jobului de creator vine din faptul că nu există nimic prestabilit, nu există reguli și obligativități. Depinde doar de viziunea ta.

 În definitiv asta înseamnă să fii stăpânul vieții tale! Tu alegi!