Descoperă-ți Misiunea Profesională

Curs de dezvoltare personală și profesională care te va ajuta să îți descoperi misiunea profesională  și să faci trecerea de la a visa ceea ce îți dorești să faci  la a trăi zilnic această realitate.

Să îți folosești calitățile cu care ai fost înzestrat duce la o viață trăită în împlinire și acesta este scopul acestui curs, să te ghideze către misiunea ta profesională. Cursul are la bază studii științifice, principii din psihologie, neuroștiință, neuroplasticitate, descoperirea vocației și nu în ultimul rând experiența proprie și a multor oameni de succes care și-au descoperit și practică  cu bucurie misiunea profesională.

Acest curs este destinat persoanelor care vor să descopere care este misiunea lor profesională și sunt dispuse să-și îndeplinească visele. Atunci când faci ceea ce îți place munca îți aduce bucurie, satisfacții și starea de împlinire. Când faci ceea ce « trebuie » te risipești și pierzi cea mai importantă resursa pe care o ai – timpul. Automat îți pierzi și sănătatea și starea de bine.

Atunci când faci ceea ce îți place și pentru care ai fost menit, aduci bucurie în viața ta și în viața celor din jurul tău. Dacă ți-ai găsit misiunea profesională munca îți aduce satisfacții și nu simți când trece timpul. Iar cea mai mare satisfacție este faptul că aduci o contribuție celor din jurul tău și  societății pentru că simți că munca ta contează și este apreciată.

Dacă ai ajuns în punctul în care nu mai ești dispus să îți irosești timpul și energia în activități care nu îți aduc bucurie atunci acest curs este pentru tine. Este un curs destinat persoanelor care vor să descopere care este menirea lor profesională și sunt dispuse să-și îndeplinească visele.

Misiunea ta profesională face parte de cele mai multe ori din misiunea ta persoanală, este o parte integrantă importantă a acesteia.

Gândește-te că petreci în medie 9 ore la serviciu în fiecare zi, iar dacă calitatea acestui timp nu îți aduce bucurie atunci întreaga ta viață este dată peste cap. Dacă nu ai un scop în ceea ce faci atunci nu faci altceva decât să risipești cea mai valoroasă resursa pe care o ai la îndemână, și anume timpul.

De asemenea zona profesională este strâns legată de bani, principalul motiv pentru care oamenii muncesc este ca să facă bani. Daca programele pe care le ai în  zona banilor sunt limitative atunci nu vei putea să faci suma de bani pe care ți-o dorești indiferent cât ești dispus să muncești. Vom lucra împreună la dezactivarea programelor și credințelor limitative legate de bani și crearea unui set noi de credințe  care vor activa un potențial nou.

Cum ar fi că TU să faci ceea ce îți place să faci? Ai fost înzestrat cu un dar divin și scopul este ca tu să te folosești de el în interesul tău și al celorlalți.

Imaginează-ți o lume în care toată lumea face lucrul la care se pricepe cel mai bine. Asta vom construi împreună în cadrul acestui curs și vom începe cu TINE !

 Ce vei dobândi la acest curs:

 -vei descoperi care este misiunea ta profesională

-vei învăța cum să dezactivezi rețele neuronale care te blochează

-vei învăța cum să identifici programele și credințele limitative pe care le ai

 -vei primi uneltele care să îți dea curajul să îți îndeplinești misiunea profesională

 -îți vei crește încrederea în tine

 -vei deveni propriul tău stăpân

 -vei învață să accepți și să te bucuri de starea de incertitudine și de momentul prezent

 -vei începe să faci pașii necesari pentru îndeplinirea misiunii profesionale

 

Cui se adresează acest curs ?

Tuturor persoanelor care sunt în căutarea misiunii personale și profesionale. Este adresat celor care își dau seama că nu sunt pe drumul potrivit pentru că activitățile zilnice le epuizează toată energia și nu le aduc bucurie și împlinire și vor să facă o schimbare în viața lor. . Este o unealtă minunată si pentru elevii de liceu și studenții care își caută drumul în viață.

Este un curs practic, interactiv, în timpul căruia vom identifica credințele limitative, programele si tiparele cursanților, vom face exerciții și meditații.

Structura cursului

 

Cursul este împărțit în 3 module, fiecare modul are 7 ore. Cursul se desfășoară în week-end. Prețul pe modul este de 250 ron.

Locația Hotel Arnia Iași

Data Modul 1:  05.05.2019

Data Modul 2:  18.05.2019

Data Modul 3:  22.06.2019

Ora: 10:00 – 17:00

Modul 1:  Cum să îți creezi realitatea pe care o vrei !

Modul 2 : Acționează ! Depășirea obstacolelor și a sacrificiilor.

Modul 3 : Depășirea fricii de necunoscut !

Înscrierile se fac la adresa de mail sau la nr de tel :

Trainer Irina Lupașcu – 0742261502

Mail : office@succestraining.ro

 

 

 

Prezentare  tematică curs

Nevoia de a ne găsi misiunea profesională a devenit o temă de maxim interes la nivel mondial. Peste tot în lume a crescut nivelul și gradul de nemulțumire al oamenilor față de slujbele în care activează. Oamenii nu mai vor să muncească de dimineața până seara doar pentru a-și asigura un venit pentru supraviețuire. Sunt din ce în ce mai mulți oameni în situația în care jobul le distruge calitatea vieții.   Situația este cu atât mai presantă și pe fondul situației economice, a globalizării în ritm accelerat  în care economia de consum nu mai pune accent pe oameni ci doar pe exploatarea lor. De altfel nu cred că noi am fost creați să muncim 8-10 ore pe zi.

Trăim într-o societate în care muncim 8-10 ore pe zi în activități care ne epuizează energia vitală, care nu ne plac iar asta ne creează mult stres și ne îmbolnăvește. Munca nu este pentru mulți oameni o activitate care să îi ajute să se dezvolte, să crească, să evolueze, să devină mai buni ci este o activitate care îi seacă de energie vitală si de bucurie.

Cum să ieși din starea de supraviețuire ?

Când ne referim la profesia ideală gândul ne duce cumva la ideea conform căreia Creatorul sau destinul a desemnat fiecăruia dintre noi un job care să ni se potrivească « mănușă », singurul din mii și mii de joburi care ni se potrivește perfect, care ne este predistinat și cu ajutorul căruia ne vom găsi fericirea.

 Doar că această idee este în contradicție cu faptul că Creatorul ne-a lăsat liberi, ne-a dat liber arbitru și ne-a lăsat posibilitatea de a alege orice vrem, iar acesta este tocmai cel mai prețios dar al nostru și ne-a dat ca și caracteristică esențială – caracteristica de creatori.

 Și apare întrebarea: avem un drum predistinat pe care trebuie să-l urmăm sau avem posibilități nelimitate iar alegerea corectă ne va duce la împlinirea profesională ? Eu cred că fiecare își alege drumul în viață, Misiunea profesională nu îți este dată ci ți-o alegi sau creezi  singur. Important este ca în acest proces de alegere să dezactivezi trecutul (dacă acesta nu te ajută), să ții cont de « darurile » cu care ai fost înzestrat, de abilitățile și talentele tale, de pasiunile tale, de ceea ce îți place cu adevărat să faci și de ceea ce îți spune inima ta, iar inima îți vorbește prin intermediul dorințelor tale ; toate îmbinate cu curaj și puterea de a acționa.

 Și deși libertatea de a alege ne aparține totuși fiecare dintre noi avem niște condiționări de care trebuie să ținem seama în procesul de alegere și desfășurarea misiunii profesionale. Am putea spune că o parte din ingrediente ne-au fost date și aici mă refer la genetică și la înzestrările fiecăruia, rămânând totuși în sarcina noastră să descoperim care sunt și cum le putem valorifica spre binele nostru și al celorlalți, iar restul sarcinilor sunt ale noastre, să ne descoperim drumul, să ne ascultăm inima și să avem curajul de a acționa.

  Alegerea misiunii profesionale reprezintă un cumul de factori, unii care țin exclusiv de mediul exterior și alții care țin exclusiv de noi, de mediul nostru interior,iar găsirea misiunii este reprezentată de abilitatea noastră de a combina factorii externi și cei interni.

 Acești factori determinanți sunt :

  1. Circumstanțele (mediul în care am crescut în primii 7 ani și atitudinea celor care ne-au crescut) care crează tipare, programe și credințe limitative care ne condiționează creierul să acționeze într-un anumit mod. Apoi intervine mediul nostru actual (în care vom include situațiile, proiecțiile și oamenii cu care ne înconjurăm). Vom lucra în primul modul pentru identificarea și dezactivarea acestora la nivel neuronal. Apoi vom creea viziunea pentru ceea ce ne dorim în viitor.
  2. Abilitățile și talentele cu care ne-am născut (ele se manifestă active în primii ani de viață, până la 14 ani și este esențial să le descoperim, să le dezvoltăm și să le folosim activ în viața noastră). Ne vom identifica abilitățile și talentele îndepărtând filtrele care le blochează în subconștientul nostru.
  3.  Personalitatea noastră. Vom face harta personalității noastre și vom învața să o folosim în avantajul nostru.
  4. Un impuls și o intenție puternică (care de cele mai multe ori apare într-un moment decisiv al vieții noastre și poate surveni în urma unei suferințe intense).
  5.  Stabilirea unui obiectiv clar. Vom lucra cu obiective Smart pentru a obține rezultate concrete.
  6.  Planificare și organizare
  7. Acțiune  
  8. Disciplină și rezistentă

  Abilitatea de a înțelege importanța acestor factori și modalitatea în care noi putem să-i influențam ca ei să acționeze în favoarea noatră reprezintă calea spre găsirea și manifestarea misiunii profesionale.

 Jobul ideal este ca sufletul pereche. Toți visează la el, nimeni nu-l găsește, mulți sunt nemulțumiți de realitate iar câțiva și-au dat seama că o relație minunată se construiește  pas cu pas și lucrează cu pasiune la asta și își transformă partenerul cu toate defectele lui în sufletul pereche. Probabil există și o excepție, dar e doar una și nu face decât să întărească regula. La fel este și cu jobul ideal, dacă te aștepți să îl găsești « gata făcut » nu îl vei găsi, dacă ești însă dispus să ți-l creezi după dorințele și pasiunile tale atunci ești pe drumul cel bun.

 Profesia ideală este determinată de modul în care gândești, de claritatea pe care o ai, cu alte cuvinte gândirea ta îți determină profesia. Cu cât îți îndrepți atenția către ceea ce îți dorești cu adevărat, asupra pasiunilor tale, asupra activităților profesionale care te împlinesc asta vei manifestă în profesia ta, cu cât îți faci mai multe griji, cu cât faci mai multe activități care nu îți plac, cu cât faci mai multe sacrificii profesionale – asta vei manifesta în profesia ta.

 Vei găsi în aceast curs un ghid practic de îndrumări care te vor ajuta să înțelegi care sunt treptele importante în construcția profesiei ideale și cum să le urci. 

 

 

 Din păcate nu există semnale luminoase care să ne spună care este misiunea nostră profesională. Sunt foarte puțini oameni care știu instinctiv care este acestă misiune. Și mai sunt cei care nu se luptă cu viață, care trăiesc în stare de prezență, nu opun rezistență vieții și automat sunt ghidați de viață pe drumul misiunii profesionale.

 Și mai suntem și noi restul, care ne dorim să ne găsim misiunea profesională, ne dorim împlinire, succes și rezultate care să ne facă să fim mândri de noi. Și pentru asta muncim din zori până seara, ne luptăm cu viața, vrem să deținem controlul, opunem rezistență schimbării și nu ne lăsăm niciodată bătuți pentru că vrem o viață cu scop trăită în pasiune.

 Prezentare Modul 1. Cum să îți creezi realitatea pe care o vrei ! Ce ne oprește să manifestăm jobul potrivit în viață noastră?

 În primul modul vom dezactiva tiparele neuronale care ne țin blocați și ne împiedică să acționăm conform dorințelor noastre. De multe ori ceea ce ne dorim este bine ascuns în subconștientul nostru și ca să ne dăm seama de adevăratele noastre dorințe trebuie să înlăturăm filtrul tiparelor, programelor și credințelor limitative.

  Ieșirea din tipare, programe și credințe limitative este primul pas iar pentru asta este nevoie de identificare, acceptare și dezactivare și împreună vom parcurge acești pași.

 Mintea noastră este formată din mintea conștientă și mintea subconștientă. Aproximativ 95- 97% este repezentată de mintea subconștientă și aprox 3- 5 % de mintea conștientă.  Noi ne creem realitatea prin intermediul gândurilor noastre. Avem în medie 70.000- 80.000 de gânduri în fiecare zi. 90 % din gândurile noastre sunt repetitive. Aceste gânduri crează realitatea noastră.

 Care este probabilitatea ca noi să experimentăm lucruri noi, trăiri noi, senzații noi în contextul în care noi rulăm aceleași gânduri? Astfel gândim la fel, simțim la fel și acționăm la fel în fiecare zi.

 Modul în care gândim acum este din obișnuință, pe pilot automat. Noi suntem suma  trecutului nostru. Toate experiențele pe care le-am avut până acum ne determină modul în care gândim și simțim.  Mai mult decât atât corpul nostru a preluat controlul și în cea mai mare parte a timpului funcționăm pe pilot automat.

 Vom face trecerea pe parcursul primului modul la ieșirea din blocaje spre crearea realității pe care ne-o dorim.

Vă astept cu drag !

Irina Lupașcu