Întrebări frecvente

Cum poate un curs sau un workshop să-mi îmbunătățească cariera?

În ceea ce privește gestionarea carierei avem întotdeauna nevoie de perspective și de obiective clare. Iar în realitate ne trezim că mergem în fiecare dimineață la job fără motivație, fără obiective clare, fără să obținem vreo satisfacție profesională, deși suntem foarte implicați în activitatea noastră și prinși în zeci de probleme. Intrăm în rutină și activitatea curentă nu ne mai aduce bucurie, și pierdem din vedere aspectele prioritare și evoluția pe termen mediu și lung.

Acest curs vă va aduce o nouă perspectivă în ceea ce privește cariera dumneavoastră, veți identifica ce vă motivează și ce vă aduce bucurie profesională și vom stabili împreună pașii necesari pentru a vă atinge obiectivele.

În cât timp să aștept rezultatele după acest curs?

Rezultatele apar imediat ce începeți să puneți în aplicare planul de carieră. Sunt importante rezultatele mici pe care le obțineți într-un termen scurt pentru că vă vor ajuta să vă construiți încrederea profesională în sine. Veți ști exact ce aveți de făcut și care sunt obstacolele pe care trebuie să le depășiți, și veți găsi motivația de a reuși.

Cum vor percepe colegii și superiorul schimbările?

Le vor percepe pozitiv, pentru că în momentul în care dumneavoastră începeți să fiți interesat activ de evoluția carierei dumneavoastră, și să investiți în acestă direcție și ceilalți își vor arăta disponibilitatea să vă ajute. Un șef va aprecia întotdeauna un angajat care este dispus să se autoperfectioneze și nu să aștepte că firmă să facă acest lucru în locul lui, iar colegii d-voastră vor fi inspirați de acțiunile dumneavoastră.

Cunosc oameni de succes care nu au urmat cursuri, eu de ce aș face-o?

Există mulți oameni de succes care nu au urmat cursuri dar există și mai mulți oameni de succes care au urmat cursuri sau s-au autoeducat și au extras informațiile în domeniu de interes.

Cei care nu au urmat cursuri au învățat din experiența proprie care le-a fost profesor, avantajul celor care fac cursuri sau se autoeduca este că ei învață care sunt greșelile pe care să le evite și care sunt acțiunile pe care să pună accent. Este întotdeauna bine să fii informat și să ai cât mai multe date ale problemei înainte să acționezi, asta te ajută să câștigi timp. Drept dovadă marii lideri ai lumii și cei mai importanți oameni de afaceri au beneficiat toți de educație în această direcție. Toți au avut un mentor,un plan și o direcție, din această cauza eu consider că pregătirea profesională (de specialitate, motivaționala, de planificare, de organizare, de prioritizare, etc) este un mare plus pentru a deveni performant în carieră.

Lucrez pe un post în care nu îmi place ceea ce fac, mă poate ajută un curs să rezolv această situație ?

Cu siguranță! Important în acest caz este să înveți să ai încredere în tine și să stabilești ce ți-ar plăcea să faci. Simplu fapt că vei întâlni persoane care lucrează cu plăcere te va ajuta să găsești o soluție să ieși din această situație. În multe cazuri persoanele învață să le placă ceea ce fac, să găsească noi provocări și să construiască în cadrul postului sau dacă nu se poate realiza acest lucru își vor căuta  un post care să le placă. Dacă nu îți place ceea ce faci nu poți să performezi în acel post/domeniu; tocmai din această cauza unii oameni deși au joburi complicate par că le fac cu multă ușurință – pentru că le fac din plăcere, iar alții cu multă greutate – pentru că nu le place ce fac.

Îmi place ceea ce fac, dar nu îmi place colectivul în care lucrez. Mă poate un curs ajuta să schimb această situație ?

Colectivul în care lucrezi este foarte important pentru că în cele mai multe cazuri oamenii petrec mai mult de 8 ore la servici și acesta este unul din factorii care contribuie la satisfacția în job.

De multe ori în această situație problema nu este la colectiv ci este la tine. Vom învața împreună că atitudinea potrivită te ajută să te integrezi cu succes în orice tip de colectiv și să-ți faci treaba cu plăcere. Nu există caractere cu care să nu poți lucra pentru că odată ce deprinzi abilitatea de a-ți seta atitudinea potrivită și abilitatea de a analiză aspecte ale tale la care mai ai de lucrat, vei vedea că totul va funcționa bine. Iar dacă noi învățam să ne schimbăm, ceilalți se schimbă odată cu noi.

null

Cursuri

Cursurile se adresează persoanelor care vor să devină cea mai bună versiune profesională a lor.
null

Workshop-uri

Workshopurile sunt focusate pe obținerea cunoștiințelor de specialitate, creșterea gradului de hotărâre și automotivație.
null

Conferinţe

Conferințele vor prezența subiecte de interes general, pe o anumită tematică, sub formă de prezentare.