Momentul prezent

Atunci cand traiesti in momentul prezent fiecare zi este o viata . Daca traiesti mereu in ieri sau maine nu poate sa fie decat o iluzie, un vis, pentru ca maine si ieri nu exista acum decat ca si amintire sau planificare mentala. Maine exista doar cand ajungi maine, dar este tot un acum. Noi traim un lung moment prezent, suntem mereu în momentul prezent doar că mintea noastră vrea să îl evite cu orice preț. Si daca stai sa te gandesti afirmatia asta are mult sens. In primul rand ziua de azi este singura in care poti sa faci ceva cu adevarat (nu poti sa faci acum ceva in ziua de ieri sau maine, poti sa faci ceva doar acum). Momentul prezent este tot ce ai. Azi ai ceva de facut, un plan de dus la indeplinire si totul se intampla intotdeauna acum si aici. Ceea ce sta intre noi si ziua de azi este amanarea, lipsa de curaj, lenea, lipsa disciplinei, indoiala, indecizia si altele asemenea. Dar tot ce ai la dispozitie este ziua de azi, azi este singurul moment in care poti sa faci ceva. Si daca nu alegi sa actionezi acum…atunci cand?!…

Scopul este sa dai 100% acum, pentru ca acum este tot ce ai. Fiecare zi este o noua sansa. In fiecare zi tu poti deveni mai bun dar pentru asta ai nevoie de un plan. Sa-i spunem „planul meu de a deveni mai bun”. Și planul te ajută să conectezi prezentul de azi cu prezentul de maine. Planul este cel care dă direcție momentului prezent, este cel care te ghidează și te ajută ca să îți realizezi visele.

Si avem cel putin 20.000 de sanse noi in fiecare viata. Dar daca noi nu facem ceva azi care sunt sansele sa o facem in alta zi, in alta viata, in alta dimensiune?

Sa luam exemplul unui sportiv de performanta. El ajunge sa aiba rezultate deosebite pentru ca are un plan, pentru ca se antreneaza in fiecare zi, pentru ca in fiecare zi isi imbunatateste comportamentul sportiv, in fiecare zi mai urca cate o treapta. Tot ce are de facut este sa dea 100% azi si sa urmeze acest comportament. Tot ce are de făcut este să fie cât de bun poate azi, doar azi.

In fiecare zi avem o sansa noua sa evoluam. Dar cati dintre noi iau sansa asta? Cati dintre noi folosesc aceasta oportunitate? Si daca nu facem asta acum unde vom ajunge? Finalul pare previzibil. Si mi se pare absurd cum se amagesc unii cu Alta Data (un fel de amanare si anulare a momentului prezent) pentru ca singura data in care poti schimba ceva este doar azi, mai precis doar acum si aici. Si singurul moment in care poti faci lucrurile diferit este acesta.

Avem o singura sansa! Sa maiestrim ziua de azi! Si daca putem sa facem asta azi vom putea sa facem asta si in azi-ul de maine si in fiecare azi din viata noastra. Atunci cand devii expert in ziua de azi – devii expert in viața ta, dar toată viața ta nici nu mai conteaza, pentru ca atunci cand ai clipa prezenta traiesti eternitatea.

Tu ce faci azi pentru tine? Si daca ai mai avea o sansa, ce ai face cu ea? De câte șanse mai ai nevoie ca să fii așa cum vrei să fii?

Ești conectat la momentul prezent?

Irina Lupașcu