Asta este dilema “to be or not to be” a muncii.
Mulți caută calea ușoară, mitul succesului obținut rapid și fără prea multă muncă, fără să înțeleagă că cu cât muncești mai din greu cu atat mai mult te vei bucura de rezultatele pe care le obții.
Adevarata bucurie nu vine din ceea ce obții propriu zis (diploma, jobul, afacerea, rezultatul), adevarata bucurie vine din ce ai facut ca să le obții și din calitățile pe care le-ai dobândit ca să reușești ce ți-ai propus.

A fost nevoie de perseverență ca să reziști? Minunat, înseamnă că ți-ai cultivat o nouă trăsătură de caracter fară de care nu puteai să obții ceea ce ți-ai propus – Perseverența. Asta înseamnă că rezultatul final conține în el și modificarea personalității tale, acum știi ce înseamnă perseverența, și știi cum să o obții.
A fost nevoie de disciplină ca să obții ce ți-ai propus? de multe ore dedicate zilnic? de încredere? de credință că vei reuși? de voință? de concentrare? de toleranță? de a-ți întelege, accepta și corecta minusurile? de curaj? de pasiune? de bunătate? de îndârjire? de determinare?
Toate aceste calități le obții alături de rezultatul final. Și au fost obținute cu muncă susținută, disciplinată, multă și din greu. Si de fapt ele sunt adevăratul câștig. Noua ta personalitate îmbunătățită este cea care te duce spre rezultat. Rezultatul este doar un efect secundar.
Cu toate acestea mai există un aspect important – vei reuși atunci cand te vei bucura de munca făcută din greu, de fiecare pas, de fiecare provocare. Adevărata cheie este sa înveți să te bucuri și să apreciezi munca făcută din greu. Pentru că atunci cand te bucuri de ea o vei face cu bucurie.
Adevăratul câștig este în procesul de a obține rezultatul și în modul în care tu te transformi în acest proces și nu neaparat în rezultatul final. Rezultatul final este doar un efect al noii tale personalități.
Așa se explică faptul că majoritatea câștigătorilor la loterie ajung la concluzia că acesta a fost cel mai rau lucru care li s-a întamplat vreodată pentru că le-a adus multă nefericire.

Așa se explică faptul că atunci când obții ceva foarte ușor ai tendința de a nu aprecia acel ceva. Un lucru obținut ușor de multe ori nu este apreciat și nu te învață prea multe, un lucru obținut din greu te va învăța întotdeauna multe despre tine, îți va arăta cu maximă precizie unde mai ai de lucrat și ce mai ai de îmbunătățit la tine.
Cu cât vei munci mai mult și mai din greu ca să obții ceva cu atât te vei bucura mai mult de rezultatul obținut. Efortul îți va fi recompensat pe măsura. Iar dacă te vei bucura de fiecare pas al muncii tale atunci deja ai reușit orice ți-ai propus.

 

Dacă cauți o cale sigură care să te ducă acolo unde ți-ai propus atunci munca făcută cu responsabilitate este soluția.
Fericirea vine din lucruri simple iar munca grea este una din ele!

Irina Lupașcu